top of page

Trøndelag Bigband

Knut Lauritzen var en markant skikkelse i byens jazzliv på 70- og 80-tallet, og ledet Trondheim Big-band, P2 storbandet og Bodegaband i en årrekke. Siden har han viet seg til klassisk musikk som klarinettist i TSO, men høsten 2011 samlet han noen av byens dyktige jazzmusikere, og tok opp tråden som storbandleder.

Trøndelag Bigband består av profesjonelle musikere og arbeider med musikk innenfor det vi kan karakterisere som «hardtsvingende amerikansk storbandtradisjon» Jeg er så heldig å få lov til å være trombonist i dette hardtsvingende storbandet. Vi jobber i prosjekter og har siden 2011 hatt 3 - 4 prosjekter pr.semester. De aller fleste sammen med internasjonale og nasjonale jazzsolister.

"Grieg anno 2014"

Hvordan høres det ut når trombone, gitar, trommer og tuba spiller musikken til Edvard Grieg på vår måte? «Dovregubben» som rockelåt, «Fola,fola blakken» som reggae, «Norsk Dans nr. 2» som samba eller «Gjendines Bådnlåt» spilt på bukkehorn er noe av det elever og lærere i både Nord og Sør -Trøndelag har fått høre på konsertene. Og flere skoler står for tur fremover. Vi har jobbet produsert denne konserten sammen med produsent for rikskonsertene i Sør-Trøndelag Øyvind Anda. Denne konserten har blitt veldig godt mottatt, og elever og lærere har i år nominert oss til «Årets produksjon»i DKS Nord-Trøndelag. Det er vi urolig glade for. 

Daniel Herskedal (tuba), Marcus Lewin (perkusjon), Arild Hammerø (gitar) og Elisabeth Fossan (trombone).

Quintus

IMG_2519.JPG

Quintus er et ungt og energisk band som startet som en tradisjonell messingkvintett og spilte musikk fra det klassiske repertoaret. Siden den gang er trommesett blitt lagt til og bandet spiller nå egenarrangert/komponert rytmisk musikk, først og fremst basert på folkemusikk fra inn - og utland. Musikalsk oppfinnsomhet er Quintus sitt særpreg, og bandet kjennetegnes gjennom gleden og entusiasmen de kommuniserer til sitt publikum. Quintus er hele veien på søken etter å utvide sin musikalske horisont. Gjennom samarbeid med ulike artister, som representerer ulike musikkstiler, fortsetter Quintus å utvikle nye og spennende kunstneriske konsepter.

Morten Schrøder - trp/flygelhorn

Sturla Hauge Nilsen - trp/flygelhorn

Anders Bast - saxofoner

Elisabeth Fossan - trombone/basstrompet

Steffen Granly - Tuba

Lasse Ehn - trommer 

bottom of page